30.3.2011

Oi onnea ja Onnia


Kävin persoonallisessa Onni-kotikaupassa Kruununhaassa hakemassa Finnish Design Shopissa kuolaamani kengät synttäreitä varten. Kuulun varmasti naisten vähemmistöön, kun en yleensä pidä kenkäostoksista: jalkani eivät kestä kauniita ja epäergonomisia kenkiä, edes lättätennareita, enkä haluaisi ostaa nahkaisia kenkiä. Yleensä ostan siis kalliita, rumia ja ergonomisia "invalidikenkiä". Mutta nyt, täyttäessäni 30v, aion piruvie edes hetken seistä kenkäkauniina mekossani! Ja mikä sen parempaa kuin laittaa vieläpä kotimaista ja käsintehtyä jalkaan. Woodpeckersit tuntuivat sovittaessa mukavilta ja yllättävän tukevilta. En kerta kaikkiaan saanut niistä silmiäni irti. Puukkareiden syntyhistoria on hauska, sillä suunnittelija Tuula Pöyhönen porasi kiukuspäissään pohjan täyteen reikiä yhden reiän mentyä vinoon. Myöhemmin kaapin perälle hylätty vikakappale synnytti luovan idean hyödyntää monireikäisyyttä. Nauhat voi myös punoa monella tapaa kiinni.


4 kommenttia:

angina kirjoitti...

Ooh, nytpä sitten minäkin rakastuin noihin kenkiin! Taitavat olla pitkäikäisetkin, kun nauhat lienee helppo vaihtaa niiden kuluessa ja puuosa taas pysynee hyvänä ihan muuten vain?

Tiedätkö saako noita sovittaa jossain? En suin surminkaan halua ostaa (edes noin yksinkertaisia) kenkiä sovittamatta verkosta (tai muualtakaan), kun haluan niiden olevan just eikä melkein.

Iines kirjoitti...

Noissa kuvissa mä juurikin sovitan niitä ja kyllä se olikin mukavaa. Varmaan tunti meni siellä kotikaupassa. Tuulalle kantsii soittaa, onko hän kotona ja onko omaa kokoa paikan päällä. Luulin, että kengät lonksuisivat nauhojen takia, mutta ne tuntuivat ihan "hansikkaalta" <3. Narujen vaihtelumahdollisuudet on loputtomia!

angina kirjoitti...

Periaatteet on näemmä tehty rikottaviksi: kun kuulin, ettei kotikaupassa ollut enää jäljellä omaa kokoani juuri haluamassani värissä, tilasin ne nyt sitten kuitenkin verkosta suoraan kotiin. Se kun on niin helppoa! Ja ainahan ne voi sitten palauttaa, jos ei sovikaan...

Iines kirjoitti...

Tuleekohan niiden mukana mitään ohjeita. Tuli sellainen vaikutelma, että ekalla kerralla pitää alusta asti sitoa nauhat, että tulee kireälle ja riisuessa aina nilkkanauhat pitäisi laskea koron alle, ettei systeemi mene sekaisin.

Ja pujotellessa nauhoja hyvä 3:n viimeisen reiän ollessa jäljellä laittaa eka kerran nilkan ympäri nauha ja sitten vasta pujottaa vikat reiät ja sitten sitoa nauhojen päät.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...