12.2.2011

Ruusuja Marimekolle, risuja FiskarsilleMarimekko ilmoitti äskettäin kolminkertaistavansa kangaspainonsa tuotantokapasiteetin kotimaassa. Kerrankin hyviä uutisia! Marimekko kertoo haluavansa kulkea vastavirtaan, koska uskoo erikoisosaamisensa lisäävän kilpailuetua. Tj. Mika Ihamuotilan mukaan omassa tehtaassa on helpompi vaikuttaa tuotteiden laatuun ja vastuullisuuteen. Sääli sinänsä, ettei Marimekon kaikkia tuotteida tehdä Suomessa. Muistan astioiden pohjassa lukeneen Made in Thailand. Toivon mukaan tehtaiden tuotantoa valvotaan tarkkaan.

Marimekon kohdalla olen ihmetellyt sitä, ettei heidän nettisivuillaan ole palautelaatikkoa. Toivoisin, että he hyödyntäisivät kuosejaan enemmän mm. sateenvarjoissa ja suihkuverhoissa. Murrettuja värejä saisi myös yhdistää useammin selkeisiin kuvioihin.

Fiskars sen sijaan masensi monet aloittamalla Arabian keramiikkatehtaalla yt-neuvottelut. Lähes sata on menettämässä työnsä. Uutinen antaa ymmärtää, että tuotantoa siirretään osittain ulkomaille. Fiskars on vakavarainen yhtiö, joka on tunnettu muhkeiden osinkojen maksamisesta omistajilleen. Pirullista. =(Hei hei Suomi?

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...